Kritiek op scholieren in Veurne die fietsen langs weg stallen

Sommigen vinden dat de fietsen van scholieren overdag in de stalling op school thuishoren en niet langs de openbare weg. “Je mag dit probleem niet overroepen”, aldus burgemeester Peter Roose.

“We kunnen daar als stadsbestuur niets tegen beginnen”, meent burgemeester Peter Roosel. “Relativering is ook wel op zijn plaats. (Foto RLV)

Veurne telt als centrumstad vier secundaire scholen, goed voor meer dan 2.500 leerlingen. Heel wat leerlingen komen per fiets naar school. Daar waar lagere schoolkinderen hun fiets steevast in de daartoe voorziene stallingen op school plaatsen, hebben leerlingen van de middelbare scholen vaak de gewoonte hun fiets op de voetpaden in de schoolomgeving achter te laten. Aan het einde van de schooldag biedt hen dat het voordeel niet te moeten aanschuiven en drummen bij het betreden of verlaten van de fietsenstalling op school. “We zijn vlugger weg”, klinkt het. “Het is ook handig om over de middag eventueel uit school weg te glippen.”

Bij de gewone burger valt deze gewoonte niet altijd in goede aarde. “Ze nemen ook de fietsenstallingen in die de stad geplaatst heeft”, luidt de kritiek. “Bijvoorbeeld in de nabijheid van winkelstraten of de bibliotheek op het Sint-Denisplein. Wie dan boodschappen doet of naar de bib gaat, heeft geen plaats meer om zijn fiets te stallen.” Tijdens bijeenkomsten van bewonersplatform ’t Centrum werd dit thema al eens aangekaart en werd het stadsbestuur gevraagd om de scholen aan te sporen hun leerlingen hun fietsen in de schoolstalling te laten plaatsen.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.