Om de problemen met het te luide rooster aan te pakken, moet de aannemer het wegdek over de volledige breedte van de tunnel opbreken. Tijdens deze werken is er geen autoverkeer mogelijk in de tunnel, fietsers en voetgangers kunnen wel door. De werken zullen vijf dagen duren, van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober en hebben ingrijpende gevolgen voor het verkeer, zeker voor de handelaars in de binnenstad. De parking Schouwburg blijft wel bereikbaar via het Stationsplein en de Sint-Jorisstraat.

Na overleg met de aannemer, AWV, de politie en Unizo opteerde de stad Kortrijk voor deze periode begin oktober. Het feit dat de tunnel op donderdag 5 oktober sowieso moet worden afgesloten voor Student Welcome, speelde ook een rol. Daarnaast zal ook het Volksrestaurant de verhuizing van een aantal containers inplannen. Door een aantal zaken de concentreren in die ene wijk wil de stad vermijden dat de tunnel nog extra moet worden afgesloten.

Student Welcome

Ter gelegenheid van Student Welcome Concert op 5 oktober neemt Kortrijk nog een aantal bijkomende verkeersmaatregelen. In de Doorniksestraat geldt er vanaf 12 uur een parkeerverbod, tussen het Schouwburgplein en de Grote Markt, op ongeveer de helft van de parkeerplaatsen.

De doorsteek van het Schouwburgplein is afgesloten vanaf 12 uur, met als gevolg dat de Doorniksestraat onbereikbaar is. Daarom wordt het eenrichtingsverkeer in de Doorniksestraat tijdelijk opgeheven. Zo blijft die in beide richting bereikbaar vanaf de Graanmarkt en de Grote Markt.

De parking Schouwburg blijft bereikbaar via de Sint-Jorisstraat, maar bij het verlaten van de parking moet men verplicht naar rechts, richting Waterpoort.