Kortrijk trekt ledverlichting langs de Leie door

Redactie KW

Tegen eind dit jaar moeten 800 lichtpunten in Kortrijk vervangen worden door ledverlichting. Schepen van Openbare Werken Axel Weydts (SP.A) kondigde maandag die vernieuwingsgolf in openbare verlichting aan. Tegelijk stelde hij ook de verlichting langs het jaagpad op de grens met Wevelgem voor. “Van Kuurne tot voorbij Wevelgem wordt zo een veilige, comfortabele fietsroute voorzien”, klinkt het.

Op Kortrijks grondgebied zijn er vandaag 16.372 lichtpunten aanwezig. De ambitie van stad Kortrijk is om deze tegen 2030 allemaal van ledverlichting te voorzien. “De stad zet samen met Fluvius een vernieuwingsgolf van de openbare verlichting in. Zo zullen tegen het einde van 2019, maar liefst 800 toestellen vervangen worden en voorzien worden van ledverlichting”, duidt schepen Axel Weydts, bevoegd voor Openbare Werken en Mobiliteit.

Deze vernieuwingsgolf wordt zowel in het centrum van Kortrijk als in de deelgemeenten voortgezet. Zo wordt in Bissegem in de Rijmsnoerstraat, langs Waterhoennest en Waterven klassieke verlichting vervangen door ledverlichting. In Kooigem worden LED’s geplaatst in de Oude Pastorijstraat, de Ten Walledreef, de Molentjesstraat en de Landweg. In totaal goed voor een investering van 78.400 euro.

Jaagpad

Het fietspad langs de Leie, het jaagpad, zal binnenkort volledig verlicht worden van Kuurne tot Wevelgem. Eerder dit jaar besliste het schepencollege al om het jaagpad tussen de Vrije Aardstraat in Bissegem en de Neerbeekstraat te voorzien van openbare verlichting.

“Ter hoogte van het jaagpad tussen de Wevelgemsevoetweg en de grens met Wevelgem was er tot nu toe echter nog geen verlichting. Daar wordt nu dus verandering in gebracht met nieuwe en slimme ledverlichting”, aldus schepen Weydts nog. “Wevelgem plaatste recent ook nieuwe verlichting langs het jaagpad op hun grondgebied. Dit leidt ertoe dat van Kuurne tot Wevelgem én verder, een meer veilige en comfortabele fietsroute voorzien wordt.”

De palen en armaturen langs de Trakelweg zullen geplaatst zijn rond half november. Het gedeelte van het jaagpad ter hoogte van de Guido Gezellewandeling krijgt eveneens nieuwe ledverlichting. (OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.