Kortrijk neemt kasseien Hoge Dreef onder handen

© Archief
Redactie KW

De stad Kortrijk herstelt vanaf 18 september het kasseigedeelte van de Hoge Dreef. De herstellingswerken duren twee weken. Daarna volgt een uithardingsperiode van 4 weken.

De werkzone (Hoge Dreef tussen de Izegemsestraat en de Vlasmolenstraat) is de volledige periode van 6 weken afgesloten voor het doorgaand verkeer. Bewoners uit het deel van Hoge Dreef tussen de Izegemsestraat en de Kromme Olm kunnen hierdoor 3 dagen hun woning niet bereiken met de wagen. De wijk Kromme Olm blijft wel steeds bereikbaar. Fietsers mogen omwille van veiligheidsredenen niet door. Op 30 oktober 2017 gaat de Hoge Dreef opnieuw open voor alle verkeer.

Lange uithardingsperiode

De stad vernieuwde in 2010 de kasseien van de Hoge Dreef. Het drukke verkeer en het vele strooien met zout (opgenomen in strooiroute1) belast de voegen tussen de kasseien. Hierdoor verbrokkelt de cementmortelvoeg. De kasseien komen op 65 locaties los. Deze loszittende kasseien kunnen op korte termijn opsteken. Dat kan voor onveilige situaties zorgen of zelfs voor schade aan de wagens. NV Adiel Maes uit Lichtervelde voert in opdracht van de stad van 18 september tot 30 oktober 2017 herstellingswerken uit.

Kortrijk neemt kasseien Hoge Dreef onder handen
© Google

“Het plaatselijk herleggen en -voegen van de kasseien neemt niet veel tijd in beslag, maar er is wel een lange uithardingsperiode nodig”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Axel Weydts. “Tijdens deze periode zullen de bewoners dus geen activiteit zien op de werf, maar kunnen we de weg niet openstellen. Het cement moet volledig droog zijn vooraleer autoverkeer mogelijk is. We vragen daar dus begrip voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier