Kortrijk bindt de strijd aan met hardrijders in zones 30

Op drie locaties in Kortrijk wordt volgens het stadsbestuur te snel gereden nadat er een zone 30 werd ingevoerd. Om het hardleerse hardrijders wat moeilijker te maken, zet het bestuur rijbaankussens in. Daarnaast wordt een nieuwe zone 30 ingevoerd in de Minister Vanden Peereboomlaan.

Minister Vanden Peereboomlaan thv kruispunt Mgr. De Haernelaan in Kortrijk.©Seel Seynhaeve Stad Kortrijk
Minister Vanden Peereboomlaan thv kruispunt Mgr. De Haernelaan in Kortrijk.©Seel Seynhaeve Stad Kortrijk

De nieuwe rijbaankussens worden aangebracht ter hoogte van de St. Denijseweg en Lindenlaan in Kortrijk en de Priesteragestraat in Bellegem.

“Op deze locaties werden naar aanleiding van klachten en vaststelling van te snel rijdend verkeer, verkeersanalyses uitgevoerd. Uit de metingen bleek dat te snel gereden werd en dat snelheidsremmende maatregelen aan de orde zijn. Waar nodig worden ook nieuwe grondmarkeringen aangebracht”, legt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) uit.

Nieuwe zone 30

Daarnaast voert Kortrijk een nieuwe zone 30 in ter hoogte van de Minister Vanden Peereboomlaan en Mgr. De Haernelaan, tussen N43 en Minister Vanden Peereboomlaan.

“Deze nieuwe zone was een tot nu toe ontbrekende schakel om een logisch geheel van zone 30 te bekomen in deze woon- en deels schoolomgeving. Ook in de toekomstige verkeerssituatie, na het realiseren van de nieuwe stationsomgeving met tunnel, is het installeren van deze zone 30 een logische keuze voor meer verkeersveiligheid. De Minister Vanden Peereboomlaan wordt ter hoogte van kruispunt Panorama een doodlopende straat”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.