Kortrijk bedankt buurtbewoners en handelaars voor geduld tijdens werken

Redactie KW

De werken in de Vondelstraat en de Bergstraat in Aalbeke zijn zo goed als afgerond. Om de buurt te bedanken voor het begrip en geduld tijdens die wegenwerken, trakteert het stadsbestuur vanavond in café De Smisse.

De straten kregen een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuw wegdek. Dat was nodig omdat de rioleringen in zeer slechte staat waren en het wegdek hierdoor verzakte. Het stadsbestuur verbeterde ook het comfort en de veiligheid voor fietsers en richt de Vondelstraat in als woonerf.

Door het slechte weer van de afgelopen weken, liep de aannemer enkele dagen vertraging op. Zo gaat de Bergstraat niet vandaag, maar wel morgen open voor alle verkeer. In de Vondelstraat werkt de aannemer de bestrating nog verder af in klinkers. De Vondelstraat gaat hierdoor pas eind volgende week open voor het verkeer. Als het weer meezit uiteraard. Bij warmer weer komt aannemer Tybergyn uit Gullegem terug om de markering en fietssuggestiestroken aan te leggen. Dergelijke werken kunnen maar goed uitgevoerd worden bij betere weersomstandigheden.

De werken duurden ruim drie maand en kosten ongeveer ? 400.00 incl. btw. “De werken zijn vlot verlopen, maar brengen helaas altijd hinder met zich mee. Het stadsbestuur trakteert de bewoners en handelaars daarom op een drankje als bedanking voor het begrip en geduld tijdens de werken”, legt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (SP.A) uit. “Iedereen is welkom vanavond om 19 uur in Café De Smisse, Luingnestraat 2 in Aalbeke”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier