Een stevig verkeersongeval had de ondertussen iconische Koperen Ketel op de Bavikhoofse rotonde veel schade toegebracht. "Een grondige herstelling drong zich dus op", vertelt Chris Van Acker van eigenaar brouwerij De Brabandere. Dinsdagavond, iets na 21 uur, werd het kunstwerk weggehaald en met een speciaal konvooi naar het Waalse Dottenijs gebracht.

"Het vervoer zelf had door de nood aan verschillende toelatingen wel wat voeten in de aarde, maar we zijn blij dat de Ketel in ere hersteld kan worden. Voor heel wat mensen uit de streek was de befaamde rotonde toch uitgegroeid tot een begrip."

Wanneer het metalen kunstwerk terugkeert, kan Chris nog niet meteen zeggen. "De herstellingsdiensten zullen het werk heel precies in al zijn glorie herstellen. We rekenen toch op enkele weken. Geen paniek dus, de Koperen Ketel keert zeker terug."

En de kikker die normaal bovenop de ketel zit? "Die zit hier rustig naast mij", glimlacht Chris.

Een stevig verkeersongeval had de ondertussen iconische Koperen Ketel op de Bavikhoofse rotonde veel schade toegebracht. "Een grondige herstelling drong zich dus op", vertelt Chris Van Acker van eigenaar brouwerij De Brabandere. Dinsdagavond, iets na 21 uur, werd het kunstwerk weggehaald en met een speciaal konvooi naar het Waalse Dottenijs gebracht. "Het vervoer zelf had door de nood aan verschillende toelatingen wel wat voeten in de aarde, maar we zijn blij dat de Ketel in ere hersteld kan worden. Voor heel wat mensen uit de streek was de befaamde rotonde toch uitgegroeid tot een begrip."Wanneer het metalen kunstwerk terugkeert, kan Chris nog niet meteen zeggen. "De herstellingsdiensten zullen het werk heel precies in al zijn glorie herstellen. We rekenen toch op enkele weken. Geen paniek dus, de Koperen Ketel keert zeker terug." En de kikker die normaal bovenop de ketel zit? "Die zit hier rustig naast mij", glimlacht Chris.