Konterdambruggen opnieuw aan herstelling toe: verkeershinder verwacht

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Van maandag 7 september om 6.30 uur tot en met vrijdag 18 september gaan de Konterdambruggen opnieuw dicht voor het verkeer. Er worden opnieuw werken uitgevoerd in opdracht van Maritieme Toegang. De werken zullen ongetwijfeld verkeershinder veroorzaken.

Opnieuw moeten betonherstellingen uitgevoerd worden aan de Konterdambruggen en daarvoor moeten de bruggen open voor de volledige duur van de werken. Verkeer over de bruggen zal dus niet mogelijk zijn.

“Nu en dan worden periodieke inspecties uitgevoerd aan de bruggen en dan komen er soms bepaalde gebreken aan het licht. Dat was ook nu het geval. Doordat de bruggen te laag tegen het water liggen is het niet mogelijk om met een bootje onder de bruggen te varen om zo de herstellingen uit te voeren. Daarom moeten de bruggen open”, licht Jan Goemare van Maritieme Toegang toe.

Omleidingen

Noch voor gemotoriseerd verkeer, noch voor fietsverkeer is er doorgang mogelijk op de R031-Ringlaan. Het gemotoriseerd verkeer volgt ofwel de plaatselijk aangegeven omleiding via de vergunningen/sloepenstraat of men kan ook de omleiding volgen via de A10, afrit Zandvoorde, Stationsstraat en N358-Oudenburgsesteenweg. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de N034-Slijkensesteenweg en de Konterdamkaai.

Verkeer vanuit Brugge naar Oostende en Westkust op de N009-Brugsesteenweg rijdt via N320-Esperantolaan, N358-Oudenburgsesteenweg, Stationsstraat naar de A10. Verkeer op de A10 richting Bredene en Oostkust gebruikt hiervoor de afritten in Jabbeke of Oudenburg. Het Romac Fuels tankstation (gelegen naast de Konterdambruggen) blijft steeds toegankelijk vanaf de kant van Bredene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier