Koksijde doet oproep naar alle schoolkinderen voor Strapdag

Koksijde engageert zich mee voor een verkeersveilige schoolomgeving. © MVO
Redactie KW

Als sterk geëngageerde Octopusgemeente steunt Koksijde het Octopusplan. Dit plan staat voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Alle Koksijdse scholen kunnen zich gratis registreren als Octopusschool en deelnemen aan de ludieke campagnes. Strapdag wordt de eerste campagne dit schooljaar, en die gaat door op 18 september.

De kerndoelstelling van de Strapdag is scholen, kinderen en ouders aanmoedigen om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen, te voet, met de fiets, met de step, … Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht. Je duurzaam verplaatsen kan op een leuke, gezonde en laagdrempelige manier die ook goed is voor het milieu.

Strapdag vraagt ook meer ruimte voor stappers en trappers in de schoolomgeving. De campagne is een vast onderdeel van de Week van de Mobiliteit die elk jaar plaatsvindt van 16 tot en met 22 september.

Strapwedstrijd

Hoe meer kinderen en (groot)ouders te voet of met de fiets naar school komen, hoe minder chaos aan de schoolpoort én dus een rustigere schoolomgeving. Minder wagens betekent vaak ook minder foutparkeerders net voor en na schooltijd, zo blijven de voetpaden en fietspaden vrij.

Veilige routes en een veilige schoolomgevingen zijn vaak cruciale factoren die bepalen of kinderen zich al dan niet te voet of met de fiets naar school verplaatsen. Lokaal Bestuur Koksijde doet daarom een warme oproep naar alle Koksijdse kinderen om massaal mee te strappen! Het nieuwe straplied van dit schooljaar kun je vinden op YouTube.

Deelnemende scholen kunnen bovendien ook meedoen met de strapwedstrijd via www.octopusplan.info/strapwedstrijd. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier