Koffiestraat in Heule nu ook definitief schoolstraat

Koffiestraat wordt schoolstraat© Kurt De Schuytener
Koffiestraat wordt schoolstraat© Kurt De Schuytener
Redactie KW

De Koffiestraat is definitief een schoolstraat. Nadat het proefproject aan de Spes Nostra scholen in de Koffiestraat een positieve evaluatie kreeg van omwonenden, ouders, leerkrachten en belanghebbenden, heeft het stadsbestuur beslist dat de Koffiestraat vanaf nu als een schoolstraat door het leven gaat.

De Koffiestraat is de verbindingsstraat tussen de Mellestraat en de Heulse Kasteelstraat. Langs beide kanten van de straat staan scholen van Spes Nostra. Tijdens de piekuren is het er gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Daarom wordt de Koffiestraat gedurende een half uur voor en na het einde van de schooltijd een autovrije straat. Doorgaand verkeer blijft mogelijk voor fietsers en voetgangers. Dit om de veiligheid aan de scholen te verhogen.

Meer veiligheid

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit) is in zijn nopjes. “Ik ben zeer tevreden met deze derde schoolstraat in Kortrijk. Hopelijk krijgen meer scholen de smaak te pakken en kunnen wij nog meer dergelijke veilige schoolomgevingen maken”, zegt hij.

Dit is de eerste schoolstraat te Heule. Met een schoolstraat aan de basisschool Rodenburg in Marke en aan de Vrije basisschool Pius X in Kortrijk is dit de derde van stad Kortrijk.

(CH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten