Kellenaarsbrug voor onbepaalde tijd afgesloten

De Kellenaarsbrug over de Lovaart in Pollinkhove is voor onbepaalde tijd afgesloten voor het verkeer. Aan de brug werd ernstige schade aan de draagstructuur vastgesteld. De Vlaamse Waterweg nv besliste om eerst de nodige herstellingen uit te voeren voor er weer verkeer over de brug mag.

Aan de Kellenaarsbrug in Pollinkhove werd ernstige schade vastgesteld aan de draagstructuur. De brug is voor onbepaalde tijd afgesloten voor het verkeer tot de nodige herstellingen zijn uitgevoerd. (foto KVCL)

“Aan de Kellenaarsbrug werd ernstige schade vastgesteld aan de draagstructuur van de brug”, zegt Hélène Vermeulen van De Vlaamse Waterweg nv. “Op bepaalde plaatsen van de stalen draagarmen is roestvorming ontstaan, wat de stevigheid van de brug aantast. Omdat veiligheid voor alles gaat, wordt de brug afgesloten voor het verkeer tot wanneer de nodige herstellingswerken uitgevoerd zijn.”

Pleziervaart

Na een grondige inspectie van de brug worden de onderdelen die beschadigd zijn in kaart gebracht en wordt een herstellingsplan opgesteld. Welke herstellingen nodig zijn en hoe lang deze zullen duren, zal pas na de inspectie duidelijk zijn. De brug zal vastgezet worden in open stand zodat de pleziervaart verder kan passeren. Het verkeer wordt omgeleid via de Lobrug en de brug over de Fintelesluis. Dat betekent dat voertuigen ongeveer een kilometer moeten omrijden. Fietsers en voetgangers kunnen ook gebruik maken van de Hullebrug, die op 800 meter van de Kellenaarsbrug ligt, om Pollinkhove te bereiken.

Vorige week vrijdag was de brug inderdaad afgesloten. Maar toen we zondag even poolshoogte gingen nemen, stonden de signalisatieborden netjes aan de kant en reden de auto’s gewoon over de brug alsof er niets aan de hand was. Deze week was de brug dan weer netjes afgesloten.

(KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.