Kapellepad in Kortrijk wordt volgende week heraangelegd

Het pad wordt vaak door scholieren gebruikt. © Stad Kortrijk
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De landelijke trage weg ‘Kapellepad’ in Kortrijk wordt vaak door schoolgaande fietsers gebruikt als veilige shortcut naar Don Bosco. De stad wil de weg nu een upgrade geven.

Het Kapellepad is een landelijke verbinding die de Bosstraat met de schoolomgeving van Sint-Anna en de Don Boscolaan verbindt. “Om het fiets- en wandelcomfort te verbeteren voor de vele gebruikers van deze trage weg is het noodzakelijk dat er onderhoudswerken worden uitgevoerd”, klinkt het bij de stad.

De werken worden uitgevoerd door nv Jozef Vanden Buverie en Co en werd gegund voor een bedrag van 91.850 euro. De werkzaamheden gaan van start op 28 september en worden onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden beëindigd op 6 november 2020.

Waardevol netwerk

“Deze trage weg wordt vaak gebruikt door voetgangers om het landelijke deel van Kortrijk te verkennen. Met het vernieuwen van het Kappelepad blijft Stad Kortrijk verder werken aan het vernieuwen en uitbouwen van zijn waardevol netwerk van trage wegen”, aldus Axel Weydts (SP.A), schepen van Mobiliteit.

“Het is echter ook een belangrijke verbinding met de schoolomgeving van Don Bosco waardoor ook veel leerlingen van het Kapellepad gebruik maken. Een nieuw Kappelepad betekent dus ook een kwalitatief en veilig fietstraject voor de leerlingen van en naar school.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier