Jan en Christophe van de technische dienst in Mesen krijgen gloednieuwe dienstwagen

In Mesen rijden de mannen van de technische dienst met een gloednieuwe bestelwagen. “De vorige was echt aan vervanging toe”, klinkt het.

Benoit Mottrie overhandigd de sleutels van de nieuwe wagen aan burgemeester Evrard.©Eric Flamand EF
Benoit Mottrie overhandigd de sleutels van de nieuwe wagen aan burgemeester Evrard.©Eric Flamand EF

Burgemeester Sandy Evrard zal op 1 april voor het negentiende opeenvolgende jaar burgemeester zijn van stad Mesen. Bij zijn aanstelling in 2002 kocht hij een dienstwagen voor de stadsarbeiders. “We maakten daarmee een einde aan het tijdperk van een quad en een kruiwagen. Ondertussen is ook de dienstwagen aan vernieuwing toe na 120.000 trouwe kilometers.”

Alle snufjes

Voortaan rijden de twee personeelsleden van de technische dienst, Jan Mortier en Christopher Verdru, met een nieuwe bestelwagen met daarin alle technologische vernieuwingen. “Zoals de mogelijkheid om aan te sluiten op navigatie-app Waze. Op die manier kunnen ze verkeersopstoppingenvermijden. De dienstwagen doet immers niet alleen verplaatsingen in de eigen omgeving maar ook verdere verplaatsingen naar onder andere Lede, waarmee we als stad een verbroedering hebben,” aldus burgemeester Evrard.

De dienstwagen heeft voldoende ruimte vooraan. Achter de scheidingswand vind je een flinke laadruimte voor gereedschap en materiaal. “De wagen is verder uitgerust met een navigatiesysteem. Alhoewel de stadsarbeiders hun stad door en door kennen is dit hen zeker gegund. Op die manier kunnen ze zeker ontspannen rijden.”

Aan vervanging toe

Voor de twee personeelsleden is deze aankoop een zegen. “Maandag rijden we met veel plezier naar het containerpark in Nieuwkerke. De vorige wagen was vooral naar carrosserie toe aan vervanging toe.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.