Jabbeke, Middelkerke en Oudenburg overleggen met ministers en gouverneur over snelwegparkings

De snelwegparkings worden vaak door migranten gebruikt om op een vrachtwagen te geraken. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Dat gebeurt op dinsdag 1 september met de burgemeesters, gouverneur Carl Decaluwé en de ministers Pieter De Crem (Binnenlandse Zaken) en Lydia Peeters (Mobiliteit).

“Dit overleg komt er om een gemeenschappelijke aanpak te bereiken rond de drie snelwegparkings en de transmigratie”, duidt burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey.

“Deze snelwegparkings worden vaak door migranten gebruikt om op een vrachtwagen te geraken en zo de oversteek naar Groot-Brittannië trachten te maken. De voorbije weken krijgen we weer enkele meldingen van activiteit op de parking van Westkerke”, zegt de Oudenburgse burgemeester.

Wij dringen al van bij het begin van deze bestuursperiode bij de bevoegde ministers aan om een betere omkadering van de snelwegparkings in onze regio te voorzien. Er is nu al elke nacht een private bewaking met twee personen en een hond. Er staat een omheining en intussen ook al een sanitair blok. Maar het moet nog veiliger”, aldus Anthony Dumarey die voorstander is van een afgesloten parking met slagboom.

Definitieve oplossing

“We willen voor een definitieve oplossing voor de drie parkings gaan. Dat zou kunnen via onder meer de toewijzing van de concessie in een pakket en een camerasysteem met detectie. Dat wordt straks mogelijk, want de concessies van Jabbeke en Mannekensvere lopen ten einde”, legt burgemeester Dumarey uit.

Het overleg van 1 september is de eerste van een reeks van vijf, gepland per provincie. De Vlaamse regering voorziet 3,5 miljoen euro om de snelwegparkings veiliger te maken. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten