Jaagpad langs de Leie tussen Kortrijk en Bissegem krijgt verlichting

De stad Kortrijk gaat de openbare verlichting langs de Trakelweg, het veelgebruikte fiets- en wandelpad langs de Leie, uitbreiden. Tot nu toe is het stukje tussen de Neerbeekstraat en de Vrije Aardstraat nog onverlicht. Dankzij de nieuwe ledverlichting wordt het fietstraject van en naar Bissegem een stuk veiliger en comfortabeler. Eerder kwamen er al ledlampen tussen Wevelgem en Bissegem.

Het Jaagpad langs de Leie wordt tussen Kortrijk en Bissegem een stuk veiliger en comfortabeler. © MVM

De nieuwe openbare verlichting wordt uitgerust met ledverlichting. Samen met Fluvius kiest de stad Kortrijk voor slimme, dimbare en efficiënte verlichting. Het energieverbruik is significant minder en geeft dus minder CO2-uitstoot. De energiezuinige ledverlichting wordt niet enkel bij nieuwe of opnieuw aan te leggen straten en verlichtingen geplaatst. Het is de ambitie van de stad om op termijn alle 16.000 lichtpunten in de stad te vernieuwen. Zo staat de omschakeling naar ledverlichting binnenkort gepland voor de verlichting op de Grote Markt, langsheen de fietssnelweg Guldenspoorpad en de Diksmuidekaai.

Schepen Axel Weydts, schepen van Mobiliteit voor SP.A, is blij met de investeringen. “De Trakelweg in Bissegem is een veel gebruikt fiets- en wandelpad, die een snelle verbinding maakt tussen Kortrijk, Bissegem en Menen. Door het pad uit te rusten met ledverlichting en een nieuwe laag asfalt, verhogen we het comfort voor passanten.”

Naast de investeringen in de openbare verlichting wordt ook het comfort van het pad verbeterd. De Vlaamse Waterweg neemt er opstekende boomwortels weg. Plaatsen waar die wortels het wegdek omhoogduwen worden aangepakt en opnieuw effen gemaakt. Samen met de nieuwe lichten wordt het fietsen er zo veiliger en gebruiksvriendelijker.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.