Izegem voert permanente zone 30 in aan Bellevueschool

Een ongeval met een 16-jarige fietser op 11 februari zorgde ervoor dat de invoering van de permanente en uitgebreide zone 30 in een stroomversnelling is geraakt. © Frank Meurisse
Redactie KW

De stad Izegem voert een permanente zone 30 in aan de scholengroep Bellevue in de Bellevuestraat. Aanleiding is een verkeersongeval van midden februari, waarbij een 16-jarige fietser zwaargewond raakte.

Nu is er al een tijdelijke zone 30 in de Bellevuestraat met variabele borden die tijdens de start en op het einde van de lessen de snelheidsbeperking aanduiden. De wordt omgezet naar een permanente zone 30 in de hele buurt van het Atheneum Bellevue en Basisschool Bellevue. De uitgebreide zone 30 wordt eerstdaags ingevoerd wanneer de bestelde borden geleverd zijn.

De nieuwe situatie wordt na zes maanden geëvalueerd.

Woensdag 11 februari raakte op het kruispunt van de Heilig Hartstraat en de Bellevuestraat een 16-jarige fietser zwaargewond toen hij door een wagen werd aangereden. In de nasleep van het ongeval gingen tal van stemmen op om een permanente en uitgebreide zone 30 in te voeren. Daar geeft het stadsbestuur nu gehoor aan.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier