Izegem neemt eerste fietsstraten in gebruik

Redactie KW

Zaterdag nam Izegem de eerste fietsstraten in gebruik.

In Izegem zijn de eerste fietsstraten een feit. “Alle straten rond de Grote Markt zijn fietsstraten geworden naar aanleiding van de heraanleg van de Marktstraat”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“Door de werken in de Marktstraat wordt ook het straatbeeld gewijzigd. Met de aanleg van een parkeerhaven zullen er minder wagens in de straat geparkeerd staan en zo wordt meer ruimte gegeven aan de voetgangers”, verduidelijkt Himpe. “We willen ook meer ruimte geven aan de fietsers door de realisatie van een fietsstraat. Maar niet alleen de Marktstraat is een fietsstraat geworden. Ook de Kasteelstraat, de Brugstraat tot aan de Dirk Martenslaan en de Hallestraat zijn nu fietsstraten.”

In een fietsstraat mogen auto’s en andere motorvoertuigen de fietsers niet inhalen en auto’s mogen er ook niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur. De fietsstraten zijn aangeduid met de wettelijke verkeersborden. “Later komen er ook nog wegmarkeringen bij het binnenrijden van de zone rond de Grote Markt”, besluit schepen Himpe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.