Ingrijpende werken in en rond Veurne

Redactie KW

In het centrum van Veurne en in de deelgemeente Steenkerke zijn er momenteel ingrijpende wegenwerken aan de gang. Hierdoor moet er in en rond Veurne nogal wat omgereden worden om bepaalde straten te bereiken.

Een overzicht van de werkzaamheden in Veurne vind je hier:

In de Astridlaan worden een aantal waterleidingen vernieuwd door de IWVA. Ook de voetpaden worden hier opengebroken en tijdelijk hersteld met steenslag.

Vanaf 24 augustus start een aannemer met de opbraak van alle verhardingen tussen het kruispunt met de Noordstraat en de aansluiting naar Zonnewende. Tijdens deze werken zal de toegang tot Zonnewende twee keer één dag onmogelijk zijn. Verder in de Noordstraat, tussen de Hanssenslaan en de Noordburgweg, worden vanaf 14 september riolerings- en wegeniswerken uitgevoerd. In de Noordstraat moet straks ook nog de afwerking gebeuren en moet er nog een toplaag van asfalt worden aangebracht.

Werkzaamheden Daniël De Haenelaan Veurne
Werkzaamheden Daniël De Haenelaan Veurne© Foto: JTYV

Ook in de Daniël De Haenelaan zijn momenteel werken aan de gang. De rioleringen en wegverhardingen worden er aangepakt vanaf de rotonde tot voorbij de Oude Beestenmarkt. Dit is een noodzakelijke en dringende herstelling naar aanleiding van een fout tijdens private bouwwerken. Deze werken zullen drie weken duren. Ondertussen werd ook het fietspad in de Pannestraat al aangepakt en veiliger gemaakt. Later worden er nog werken uitgevoerd ter hoogte van de bushalte.

Om het lijstje met wegenwerken in Veurne af te ronden: vanaf 7 september wordt de Toekomstlaan aangepakt. Er worden middengeleiders aangelegd om het verkeer veiliger te laten verlopen. Oprijden, zowel richting Brussel als in de richting van Veurne, zal niet mogelijk zijn. Deze werken duren tot begin oktober.

Een overzicht van de werkzaamheden in Steenkerke vind je hier:

Werkzaamheden Steenkerke
Werkzaamheden Steenkerke© Foto: JTYV

Ondertussen is de tweede fase van de werken in deelgemeente Steenkerke ook van start gegaan. In de Sint-Laurentiusstraat worden het wegdek, de voetpaden en de rioleringen vernieuwd. Er zal een gescheiden circuit van regenwater en afvalwater worden aangelegd. Ook enkele nutsleidingen worden opnieuw aangelegd en aangepast. De wegeniswerken zullen het dorp uiteindelijk aantrekkelijker en verkeersveiliger moeten maken. De werken in Steenkerke zouden in het beste geval tegen eind december moeten afgerond zijn. (JTYV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.