Ingelmunster beschikt over elektrische deelwagen

Elektrische deelauto, Trui Lambrecht. (foto FODI)
Redactie KW

Het gemeentebestuur beschikt over een elektrische deelwagen, die de inwoners en het gemeentepersoneel in bruikleen kunnen krijgen. Je kan de deelwagen via de app van Stapp.In reserveren.

Autodelen of carsharing wint de laatste jaren aan populariteit als hét alternatief voor wie niet altijd een wagen nodig heeft. Bij autodelen maken meerdere personen om beurt gebruik van één (of meer) wagen(s). Het principe is eenvoudig: je gebruikt de auto wanneer je die nodig hebt. Wanneer je de auto niet nodig hebt, kan iemand anders er gebruik van maken. Het is minder belastend voor het milieu en kost ook minder dan een eigen vaste wagen.

App Stap.In

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Vind je de aankoop van een (tweede) wagen te duur? Wil je graag bijdragen aan duurzame mobiliteit? Dan is een deelwagen absoluut iets voor jou. Het gemeentebestuur kocht recent een elektrische deelauto aan, die gebruikt kan worden door inwoners en het gemeentepersoneel. Je kan de deelwagen via de app van Stapp.In reserveren. Het gebruik van de elektrische deelwagen biedt heel wat voordelen: het is flexibel, gebruiksvriendelijk, milieubewust en je hoeft geen maandelijks abonnement te betalen.

De auto reserveren, kan via een app op je telefoon. Je haalt de wagen op aan het afhaalpunt aan het gemeentehuis en brengt hem na de rit naar dezelfde locatie terug. De auto openen en sluiten kan ook eenvoudig via de app. En de kostprijs? Die bedraagt 6 euro per uur en 30 cent per kilometer, inclusief brandstof, verzekering, onderhoud, carwash en service. Er zijn geen abonnementskosten. Je betaalt enkel voor het gebruik.

Voordeelbundels

Bij een reservatie van negen uur of meer betalen de gebruikers een dagprijs. Er zijn ook voordeelbundels mogelijk voor mensen die de auto regelmatig reserveren. Er zijn ook wat afspraken verbonden aan het gebruik van de deelauto. Je moet de auto netjes achterlaten en je mag er niet in roken. Eventuele schade kan je via een foto ingeven in de app. Daarnaast plaats je de auto telkens terug aan het gemeentehuis en koppel je de wagen aan de laadpaal. Zo zorg je ervoor dat hij is opgeladen voor de volgende gebruiker.

(Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.