Infrastructuurwerken in Ruddervoorde bijna afgerond

Redactie KW

De grote infrastructuurwerken in Ruddervoorde lopen stilaan op hun einde. De afsluitende asfalteringswerken zijn gepland van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 maart.

Op woensdag 14 maart wordt de Sint-Elooistraat ter hoogte van de Koebroekdreef afgesloten voor het verkeer voor het aanpassen van deksels en affrezen van de rijweg. De volgende straten zullen dezelfde dag worden klaargemaakt voor het asfalteren: Sportstraat, Koebroekdreef, Laulierstraat en de Zandstraat. Deze straten worden geveegd en de voorlopige asfalt ronde de putdeksels wordt weggegenomen. Parkeren in deze straten zal niet mogelijk zijn, maar de straten blijven toegankelijk voor het ophalen van afvalzakken.

Op donderdag 15 maart wordt de toplaag in de sportstraat aangebracht en zullen de woningen er niet met de wagen toegankelijk zijn vanaf 6.30 uur tot de volgende ochtend. Op het kruispunt van de Laulierstraat en de Koebroekdreef wordt nog een stuk onderlaag aangelegd, maar dat zal weinig hinder opleveren. Het kruispunt van de Laulierstraat met de Zandstraat wordt dezelfde dag voorzien van de toplaag. De Kruidenwijk en de Kruidenstraat zullen te bereiken zijn via de Kerkwegel, want het kruispunt van de Sint-Elooistraat met de Koebroekdreef zal nog niet open zijn voor het verkeer. De tramstraat en de Peterseliestraat zijn te bereiken via de Zandstraat.

Op vrijdag 16 maart dan worden de kruispunt van de Sint-Elooistraat met de Koebroekdreef, de Koebroekdreef en de Zandstraat, grenzend aan de Sint-Elooistraat voorzien van de toplaag. De Kruidenstraat zal afgesloten zijn van 8 tot 20 uur. De Tramstraat en de Kruidenwijk zullen bereikbaar zijn via de Kortrijksestraat en de Zandstraat.

Deze werken hebben een grote impact op de busverbinding van de Lijn. De nodige info zal aan de verschillende bushaltes beschikbaar zijn. Aansluitend op deze werken zullen de riolen vernieuwd worden en ontkoppeld worden van de lozing naar de beek in de Torhoutsestraat ter hoogte van het verkeersplateau aan de Tempeliersstraat. Deze werken zullen twee maanden duren. Tijdens de werken zal er geen doorgaand verkeer zijn in de Torhoutsestraat.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier