Infomarkt over herinrichting N8 tussen Oostvleteren en Woesten

Deze weg zal er helemaal anders uitzien. © RVL
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Vleteren zijn volop bezig met de opmaak van het ontwerp voor de herinrichting van de N8 tussen de bebouwde kommen van Oostvleteren (vanaf Woestenstraat nr. 27) en Woesten (tot Oostvleterenstraat nr. 29).

De herinrichting van de N8 omvat de aanleg van veilige, vrijliggende enkelrichtingsfietspaden, een middenberm en het verleggen van de bestaande langsgrachten. Gelijklopend met het wegenontwerp wordt voor dit weggedeelte ook een rioleringsontwerp opgemaakt waarbij een afvalwaterriolering aangelegd zal worden. Hierdoor worden de langsgrachten gezuiverd en zullen ze enkel nog instaan voor de regenwaterafvoer.

Infomarkt

Bij het totale project zijn verschillende partijen betrokken: de gemeenten Vleteren en Lo-Reninge, AWV als wegbeheerder en Aquafin als rioolbeheerder. In aanloop naar de verdere uitwerking, wordt het ontwerp voorgesteld aan alle betrokkenen en geïnteresseerden. De gemeente Vleteren, AWV en Aquafin nodigen je daarom graag uit op een infomarkt op donderdag 23 januari in De Sceure (Veurnestraat 4, Oostvleteren).

Je kan vrijblijvend binnenlopen tussen 16 en 20 uur. De projectmedewerkers voor het wegen- en rioleringsontwerp geven je dan graag persoonlijk meer uitleg. (RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier