Infoavond voor buurtbewoners in Ieper, maar niet iedereen werd uitgenodigd

Redactie KW

De bewonersvergadering omtrent de op til zijnde werken in de Zonnebeekseweg in Ieper begon woensdagavond met een valse noot. Niet alle betrokken bewoners waren blijkbaar uitgenodigd.

Woensdagavond was er een bewonersvergadering in zaal Cieper in Ieper voor de inwoners van de Zonnebeekseweg, waar tussen de Basculestraat en de Potijzestraat riolerings- en wegeniswerken zullen plaatsvinden. Niet alle inwoners waren aanwezig op de vergadering, om de eenvoudige reden dat ze geen uitnodiging hadden gekregen. “Dat was de taak van een politieman”, aldus schepen Stephaan De Roo. “Maar hij heeft zijn taak niet naar behoren uitgevoerd en dat nemen we hem ook zeer kwalijk. Om een onduidelijke reden heeft hij zijn ronde niet volledig afgewerkt. Zo kreeg een deel van de inwoners de uitnodiging niet op tijd. Waarvoor onze excuses.”

Parkings en bomen

Koen Jonckheere van het aangestelde studiebureau projecteerde dan de plannen voor de herinrichting van de straat. “We zijn tegemoet gekomen aan de verzuchtingen van de bewoners, door de parkeerplaatsen opnieuw uit te breiden”, zei hij, maar dat overtuigde de betrokken bewoners niet echt. Volgens hen wijken de voorgestelde cijfers nog altijd erg af van het bestaande aantal parkeerplaatsen.

Ook het voorziene aanplanten van bomen viel niet overal in goede aarde. vragen. Het visueel vernauwen van de straat via bomenrijen moet de bestuurders dwingen om zich te houden aan de opgelegde snelheid van 50 km per uur, maar daar had niet iedereen oren naar.

Vroeg of laat voorjaar 2016?

De werken starten vermoedelijk in mei 2016, al sprak Koen Jonckheere ook over april of juni 2016. De werken zullen gefaseerd verlopen. Een doorgang zal zo goed als altijd mogelijk zijn. De werken zullen 15 maanden duren.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier