Industriestraat in Langemark wordt plots… Industrielaan

Lieven Vanbelleghem bij de borden op de hoek van de Poelkapellestraat met de Hooyaardstraat. (foto pco)
Redactie KW

Op de hoek van de Hooyaardstraat en de Poelkapellestraat en de hoek van de Korte Eeckhoutmolenstraat en de Poelkapellestraat werden onlangs allerlei nieuwe wegwijzers aangebracht. Ondertussen liet burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V) om veiligheidsredenen al drie borden verwijderen.

In de Poelkapellestraat is ter hoogte van de Hooyaardstraat een bord geplaatst door de West-Vlaamse intercommunale WVI. Het geeft verwijzingen naar stukjes industriezone. Er is een eerste aanduiding voor het stuk Poelkapellestraat vanaf het pompstation Q8 Vanacker tot de Industriestraat, een tweede handelt over het stuk Korte Eeckhoutmolenstraat tot aan de Garage Desintebin en een laatste duidt de strook Industriestraat en de nieuwe verkaveling van de ambachtelijke zone aan.

“In juli 2017 stuurde het WVI een voorstel tot zonering van de industriezone in Langemark”, aldus burgemeester Lieven Vanbelleghem. “Eind 2017 is de bestelling van de borden in productie gegaan. Dat is gebeurd zonder overleg met de respectievelijke gemeentebesturen. Nu hebben we afgesproken om samen te zitten met de WVI over de juiste inplantingsplaats.”

Voetgangers gehinderd

Want in de Poelkapellestraat neemt het WVI-bord het zicht weg van een verkeersbord van voorrang van rechts. Dat kan niet de bedoeling zijn. Eerder heb ik al opdracht moeten geven om een bord in de Eeckhoutmolenstraat en twee in de Poelkapellestraat te verwijderen. Voetgangers werden door de borden gehinderd. Bovendien spreekt men in de naamgeving van het -bord in de Poelkapellestraat van de Industrielaan, terwijl het om de Industriestraat gaat. Ik vraag me af of het zinvol is om al die borden te laten staan. Overleg zal duidelijkheid moeten verschaffen”, besluit de burgemeester.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier