In Menen zie je alle kleuren van de regenboog tegen holebi- en transfobie

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In de Fabiolalaan verscheen een erg kleurrijk zebrapad op het wegdek. Ter hoogte van het Sint-Joris zie je geen wit, maar alle kleuren van de regenboog. “Een symbolische daad waarmee we willen tonen dat iedereen zich thuis kan en moet voelen in Menen” klinkt het bij schepen van Gelijke Kansen Angelique Declercq.

Op 17 mei viert de wereld IDAHOT, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. Wereldwijd krijgen de regenboogkleuren een prominente plaats om zo de haat en discriminatie tegenover de holebigemeenschap aan de kaak te stellen.

Kunst in stadhuis

“Menen roept luidkeels neen tegen eender welke vorm van discriminatie”, horen we bij de schepen. “Door het kleurrijke zebrapad zetten we deze boodschap extra kracht bij. Ook in het stadhuis zullen verschillende kunstwerken worden tentoongesteld waar de regenboog centraal zal staan. Hiervoor kunnen we rekenen op de medewerking van onze kunstacademie.”

Tegen haat en discriminatie

Dankzij deze acties wil de grensstad vooral aantonen dat er voor discriminatie geen plaats is. “Homohaat, discriminatie of pestgedrag vanwege iemands geaardheid zijn verwerpelijk”, sluit de schepen af. “Hoewel we jaarlijks de regenboogvlag laten wapperen, willen we dit jaar onze stem nog luider en vooral duidelijker laten horen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier