In heel Vlaanderen hinder bij bus- en tramverkeer

De vakbonden houden vandaag werkonderbrekingen.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
De vakbonden houden vandaag werkonderbrekingen.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Ook vandaag nog moeten tram- en busgebruikers van De Lijn rekening houden met hinder door een staking bij de de openbaarvervoermaatschappij. In West-Vlaanderen is de staking dinsdagochtend het best voelbaar. Daar rijden beduidend minder bussen en trams dan maandag het geval was. Overleg maandag leidde voor de vakbonden niet tot gewenste resultaten. Dinsdagochtend vindt opnieuw overleg plaats.

Karen Van der Sype, woordvoerster van De Lijn, preciseert dat het niet om een typische staking gaat, maar om werkonderbrekingen. De openbaarvervoermaatschappij rijdt in de kerstvakantie sowieso volgens een aangepaste dienstregeling. De Lijn vindt het zeer zuur dat de reizigers weer de dupe zijn, maar zegt dat er nog overleg is met de vakbonden. Hoelang de acties zullen duren, weet de directie niet.

De bonden staken om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en hogere lonen te eisen . Directeur-generaal Roger Kesteloot reageerde eerder dat de bonden “van kwade wil” zijn en “destructief gedrag” vertonen. De Lijn heeft al heel wat inspanningen gedaan voor de technische dienst, luidde het ook. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.