In enkele dagen meer dan 200 boetes op rotonde in Ieper

Maandag zijn de werken gestart aan de rotonde van de Oude Veurnestraat-Haiglaan-Veurnseweg in Ieper. Er komt een verbindingsweg naar een nieuwe verkaveling en dat levert verkeershinder op.

(Foto dvdb)

Heel wat bestuurders negeren echter de signalisatie en dat leverde al meer dan 200 boetes op.

Tijdens de werken is een gedeelte van de rotonde afgesloten. “Vanuit de Haiglaan kunnen bestuurders de Oude Veurnestraat en de Veurnseweg, de N8, bereiken”, zegt Valentijn Seys, mobiliteitsambtenaar bij de stad Ieper. “Vanuit de Oude Veurnestraat is de Veurnseweg bereikbaar, maar alle andere verkeersbewegingen zijn verboden. Aan de verkeerslichten van de Noorderring/Veurnseweg is een omleiding voorzien via de Diksmuidseweg en aan de rotonde Diksmuidseweg/Oude Veurnestraat wordt het verkeer via de Stoffelstraat omgeleid naar het stadscentrum. De werken zijn gepland tot en met 23 mei.”

Extra signalisatie

Sinds de start van de werken maandag lapten echter heel veel weggebruikers de omleidingen aan hun laars. “Onze diensten zijn op de hoogte van dit probleem”, vertelt Glenn Verdru van de lokale politiezone Arro Ieper. “Tijdens de controles die aan de rotonde gebeurd zijn, hebben we al meer dan 200 overtredingen vastgesteld. Fietsers mogen wel door, maar om hun veiligheid te verbeteren zal er extra signalisatie komen. Het lokaal commissariaat van Ieper heeft ook al enkele voorstellen gedaan omtrent de signalisatie en afsluiting.”

Voor mij is het een merkwaardige vaststelling dat veel chauffeurs geen rekening houden met het verbod

Volgens burgemeester Jan Durnez (CD&V) is de signalisatie intussen aangepast en lijkt alles beter onder controle. Toch zien we ook woensdagnamiddag nog veel bestuurders die het verbod negeren en het rondpunt in de verkeerde richting oprijden. “Voor mij is het een merkwaardige vaststelling dat veel chauffeurs geen rekening houden met het verbod”, vertelt de burgemeester. “Bovendien moeten ze dan nog links van de rotonde rijden als ze richting het centrum willen, wat me helemaal verbaast. Ik ben blij dat de politie vanaf maandag veel controles heeft gedaan, want het leverde gevaarlijke situaties op. Misschien is het geven van een boete wel het beste argument om geen twee keer een verbodsbord te negeren. De werken zullen ook slechts twee weken in beslag nemen en het aanleggen van een verbindingsweg naar deze nieuwe verkaveling is noodzakelijk. Hopelijk is het probleem nu van de baan. De hardnekkige bestuurders die de omleiding blijven negeren, riskeren in de komende dagen echter zeker nog boetes.”

(DT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.