In deze gemeenten zijn er snelheids- en alcoholcontroles

In het weekend van 5 en maart plant de politie snelheids-, alcohol- en drugscontroles. © GF
Redactie KW

In het weekend van 5 en maart plant de politie snelheids-, alcohol- en drugscontroles.

Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaargewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen.

Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé, die sterk begaan is met de verkeersveiligheid, organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hierbij gaat ook de nodige aandacht naar de derde prioriteit, namelijk de gordelplicht.

Omdat een mix van handhaving en communicatie de beste resultaten oplevert, wordt telkens een deel van de geplande controles via de media aangekondigd. Hoewel de provincie West-Vlaanderen er in 2010 in geslaagd is het aantal dodelijke slachtoffers te halveren ten opzichte van het aantal van 2.000 (van 190 naar 93), is het noodzakelijk te blijven streven naar minder leed op onze wegen.

Voor het weekend van 5 en 6 maart zijn minstens 7 controles voorzien in volgende zones:

WEGPOLITIE West-Vlaanderen

Snelheidscontroles zonder onderschepping op zaterdag 5 maart op de E403 tussen Lichtervelde en Ardooie, richting Doornik.

GRENSLEIE (Ledegem, Menen, Wevelgem)

Alcohol- en drugscontrole.

VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede)

Snelheidscontrole zonder onderschepping.

GAVERS (Harelbeke en Deerlijk)

Alcohol- en drugscontrole.

BRUGGE

Snelheidscontrole zonder onderschepping.

KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout)

Alcoholcontrole.

ARRO IEPER (Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Moorslede, Poperinge, Staden, Vleteren, Wervik, Zonnebeke)

Alcoholcontrole.

Ook op andere plaatsen en in andere politiezones kunnen er snelheids- en alcoholcontroles uitgevoerd worden tijdens het komende weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier