In de file naar Bellewaerde

Vooral rond 10 uur kan het erg druk zijn langs de Meenseweg. (foto EF)
Redactie KW

Bellewaerde kende tijdens de paasvakantie een rustige start van het nieuwe pretparkseizoen. Toch waren er verkeersproblemen op de Meenseweg en in de Frezenbergstraat. De politie moest zelfs ter plaatse komen om de verkeersopstopping op te lossen.

Het begin van de paasvakantie betekent traditiegetrouw ook de start van het nieuwe pretparkseizoen. Ook Bellewaerde mocht haar eerste bezoekers verwelkomen. “De paasvakantie was een rustige en aangename start van het nieuwe seizoen”, zegt woordvoerder An De Ridder. “We verwachten dat het aantal bezoekers in dezelfde lijn zullen liggen als vorig jaar.”

Wegenwerken

Op sociale media kwamen er niettemin op donderdag 18 april meldingen van lange files langs de Meenseweg. Ook de politie Arro Ieper kreeg meldingen van verkeersproblemen. “Er moeten problemen geweest zijn met de bereikbaarheid van parking C in de Frezenbergstraat door werken die daar aan de gang waren”, zegt hoofdcommissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper. “Daardoor was er overflow van parking A. Dat zorgde dan weer voor problemen op de Meenseweg, maar dat kon relatief snel opgelost worden nadat een ploeg van de politie ter plaatse werd gestuurd.”

“Het klopt wel dat er vorige week donderdag en vrijdag meer volk was in het park, wellicht dankzij het mooie weer”, bevestigt An De Ridder. “Het is mogelijk dat er dan omstreeks het openingsuur van het park wat drukker was op de Meenseweg, maar om nu te zeggen dat er ellenlange files stonden, is misschien wat overdreven. In ieder geval konden de problemen snel opgelost worden. We hebben twee parkings op twee verschillende locaties. Naargelang de drukte kunnen we daar wat mee spelen.”

Nieuwe ingang

Wie parkeerde op parking C kon ook voor het eerst de gloednieuwe ingang Mexico bewonderen. “Meteen na de laatste dag van het vorige seizoen zijn de werken aan die nieuwe ingang begonnen”, legt An De Ridder uit. “Het meeste van de bestaande beplanting en verharding werd afgebroken en in de plaats kwam een gloednieuwe volwaardige ingang, aansluitend op het Mexico-thema. De nieuwe ingang is comfortabeler voor de bezoekers. Zo kunnen groepen zich voortaan ook daar aanmelden, terwijl dat vroeger alleen maar kon aan de andere ingang. Er is ook een kennel, waar mensen hun hond kunnen achterlaten als ze het park bezoeken. Op heel drukke dagen is het zelfs mogelijk om het volk op te splitsen, naar de Mexico-zone met de Huracan enerzijds en naar de Boemerang anderzijds. Ook voor het personeel is de nieuwe ingang aangenamer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier