In Assebroek starten ingrijpende werken langs de Astridlaan

© MVN
Redactie KW

De stad Brugge, de gemeente Beernem en het Agentschap Wegen en Verkeer laat aannemer Verhegge uit Zedelgem op maandag 24 maart starten met de werken langs de Astridlaan in Assebroek en de Bruggestraat in Oedelem.

De werken situeren zich tussen de Sparrenstraat in Assebroek tot aan de bebouwde kom in Oedelem.

Op het grondgebied Brugge wordt het kruispunt van de Astridlaan met de Kerkedreef volledig hertekend. Deze werken omvatten de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad en een gescheiden rioleringsstelsel. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook alle nutsleidingen waaronder gas, water en elektriciteit na te zien en waar nodig te vervangen.

Onder normale omstandigheden zal de aannemer de werken starten aan de kant van Assebroek. De werken zullen ruim één jaar duren want er worden 250 werkdagen voorzien voor deze werken. Er wordt op toegezien dat de werken zo weinig mogelijk hinder vormen voor het verkeer. Daarvoor zullen de werken gefaseerd worden.

De bewoners die op de hoek van de Kerklaan met de Astridlaan wonen, waren totaal verrast toen ze vernamen dat de werken binnenkort al starten. Zij zijn immers van mening dat de onteigening van hun grond nog niet gerealiseerd werd. Er werd door het stadsbestuur een geldbedrag geboden voor hun grond, maar ze gingen uiteindelijk niet akkoord. Ze stellen zich nu vragen over de verdere afloop van de zaak.

(SR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van 14 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier