Ieperse Toegankelijkheidsraad met rolstoelparcours op de Dag van de Mobiliteit

We zien de leden van de Ieperse toegankelijkheidsraad, met v.l.n.r. Philippe Dequidt, Jef Verschoore, Kathleen Bevernage, Steve Boussemaere, Liesbeth Gheldof en Marvin Odent. © Luk Dombrecht
Tom Gheeraert

Tijdens de Dag van de Mobiliteit op zondag 18 september daagt de Ieperse Toegankelijkheidsraad de Ieperlingen onder meer uit om met een rolstoel een parcours te volgen en de obstakels in het dagelijkse leven van een roller te ontdekken.

Op de Dag van de Mobiliteit op zondag 18 september worden de Ieperse Grote Markt en ruime omgeving tussen 13 uur en 18 uur parkeer- en autovrij gemaakt. Deze openbare ruimte wordt volledig vrij gemaakt op te wandelen, fietsen, steppen, rolschaatsen… Ook de Ieperse Toegankelijkheidsraad is van de partij.

Schakel tussen stadsbestuur

“Op deze dag willen wij als toegankelijkheidsraad de Ieperlingen kennis laten maken met enkele onderdelen van toegankelijkheid in onze stad”, zegt Marvin Odent van de Ieperse Stedelijke Adviesraad voor Toegankelijkheid. “Wij willen een schakel zijn tussen enerzijds het Ieperse stadsbestuur en anderzijds de Ieperling, net als hun belangenorganisaties, die op één of andere manier geconfronteerd worden met een probleem van toegankelijkheid in Ieper. Niet alleen fysieke toegankelijkheid, maar ook alle andere vormen van toegankelijkheid.”

Handbike

Je komt te weten waar de toegankelijkheidsraad voor staat aan de hand van een aantal uitdagingen. “Wie houdt van een uitdaging krijgt de kans om met een rolstoel het uitgestippeld parcours te rijden. Kom zeker eens langs en ontdek de obstakels in het dagelijks leven van een roller”, zegt Marvin Odent. “Ook de handbikeclub waar ik lid van ben, komt met enkele handbikes naar de Grote Markt. Kom gerust eens het handbiken uitproberen. Enkele leden van de club ontvangen jullie er met plezier. Ten slotte kan je ook braille ontdekken door middel van een woordpuzzel.”

De stand van de toegankelijkheidsraad is te vinden op de Grote Markt van 12 uur tot 18 uur. Meer info op www.ieper.be/dagvandemobiliteit. (TOGH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.