Ieper maakt werkt van heraanleg voetpaden en landbouwwegen

Onder meer het voetpad van de Lindendreef wordt aangepakt. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

De Lindendreef, Patersstraat, Potyzestraat, Brugseweg, Crescendostraat en Ter Wilgen krijgen nieuwe voetpaden. De Wielewaalstraat in Hollebeke en de Kriekstraat krijgen dan weer een nieuwe asfaltlaag. Dat keurde de gemeenteraad maandag goed.

Ieder jaar voorziet het stadsbestuur budget voor de optimalisatie van voetpaden. Op de gemeenteraad van maandag werden zes projecten geodgekeurd. Het gaat om stukken van de Lindendreef, Patersstraat, Potyzestraat, Brugseweg, Crescendostraat en Ter Wilgen. In de Brugseweg in Ieper gaat het om het deel begrepen tussen huisnummer 146 tot over de Sint-Bartholomeusstraat (126.258,66 euro) en van de Lindendreef gaat het om het deel tussen de Kalfvaart en de Duivenstraat (117.923,58 euro). In totaal gaat het om een uitgave van 474.258,90 euro.

Meenseweg acuter

Stephaan De Roo (CD&V) was tevreden dat de voetpaden aangepakt worden, maar had liever andere prioriteiten gezien. “In de Meenseweg ter hoogte van het haagje van Huize Sint-Jozef is het voetpad ook in erbarmelijke staat. Dat is bovendien een voetpad dat zeer vaak wordt gebruik. Daar is het probleem dus acuter. Het zou misschien beter zijn om de Potyzestraat uit te stellen en eerst de Meenseweg aan te pakken.”

Schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune (Vooruit) zei op de hoogte zijn van de slechte staat van het voetpad in de Meenseweg. “Maar daar moeten we nog kijken wat we van budget nodig hebben om dat voetpad te optimaliseren. We doen extra inspanningen om tegemoet te komen aan de vele kapotte voetpaden die we kennen, maar we kunnen ze ook niet allemaal tegelijk doen.”

Wielewaalstraat en Kriekstraat

In het meerjarenplan is er voor 2022 ook een budget van 485.000 euro ingeschreven voor het onderhoud van wegen. De gemeenteraad keurde maandag ook een uitgave goed van 75.402,55 euro voor het herasfalteren van de Wielewaalstraat in Hollebeke (39.893,41 euro) en de Kriekstraat in Voormezele (29.346,40 euro). (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.