Ieper krijgt 16 laadpalen tegen eind dit jaar

Redactie KW

Het overgrote deel daarvan komt in de stad zelf. Er worden ook laadpalen geplaatst in de deelgemeenten.

“Fluvius en Ieper bepalen in overleg waar de publieke laadpalen het best komen”, verduidelijkt schepen Ives Goudeseune. “Ze komen op plaatsen waar veel mensen parkeren en waar het volgens het elektriciteitsnet mogelijk is. Op termijn moet elke eigenaar van een elektrische wagen binnen een straal van 500 meter een publieke laadpaal ter beschikking hebben. Ze zijn vooral belangrijk om de auto te kunnen bijladen en de afstand naar thuis of bedrijven te kunnen overbruggen. Publieke laadpalen zijn ook cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen.”

Locaties

“Particulieren kunnen de kosteloze plaatsing van een publieke laadpaal bij Fluvius aanvragen via een online webtool op https://www.fluvius.be/nl/thema/elektrische-laadpalen-en-cng. Indien je niet in de mogelijkheid bent om je wagen op te laden, kan je gebruikmaken van de laadpalen. Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2.500 publieke laadpalen”, aldus schepen Goudeseune.

De laadpalen bevinden zich op volgende locaties in de stad of in de deelgemeenten: Minneplein, Parking station, Leopold III-laan ter hoogte van Posternepad, Ter Waarde 49, Randparking Rijselpoort, Aurorastraat De Vloei, Pastoriestraat in Zillebeke, Kerkplein Vlamertinge, Centrum Hollebeke (Hollebekedorp 11), Centrum Brielen aan oc Den Briel en oc Den Elver in Elverdinge. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.