Hugo Verrieststraat in Beernem wordt vernieuwd

Op de gemeenteraadszitting van april keurde de gemeenteraad van Beernem de heraanleg van de Hugo Verrieststraat goed.

Op de foto schepen van Openbare Werken Gijs Degrande. © GF

Volgens schepen van Openbare Werken Gijs Degrande (N-VA) zijn de voetpaden en opritten in slechte staat en is een opfrissing broodnodig. “We zorgen voor nieuwe opritten en vervangen de slechte voetpaden door nieuwe parkeerstroken en gras of vaste plantvakken. Vanaf de Sint-Andreaslaan tot aan de toegang tot Kleuterweelde wordt aan één kant een nieuw voetpad aangelegd. Aan de overkant wisselen we opritten met groenzones. Voor deze werken trekken we 171.000 euro uit.”

Extra parkeerplaatsen

Halfweg de straat worden extra parkeerplaatsen aangelegd. “De groenzone wordt heringericht en er komen tien nieuwe, bijkomende parkeerplaatsen. Het wegje naar Kleuterweelde wordt ook aangepakt en vernieuwd in betonstraatstenen.”

Stappenplan afwerken

De gemeente Beernem investeert fors in de hernieuwing van woonwijken en -straten. “De voorbije jaren werkten we stelselmatig onze prioriteitenlijst af met de vernieuwing van de Tuinwijk, de Reigerlostraat, de heraanleg van een stuk Bloemendalestraat en de wijken ‘t Hof en de Lindemeers. We vernieuwden de Oude Statiestraat en het Kerkeveld en werken de Lange Stukken en het Hertenpad af. Straks volgt nog de Oudezakstraat.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.