Hogestraat in Ruddervoorde terug afgesloten

Afbeelding ter illustratie. © (Foto Pixabay)
Redactie KW

Voor de derde keer op enkel weken tijd wordt de Hogestraat in Ruddervoorde afgesloten voor al het doorgaand verkeer met uitzondering van het fietsverkeer.

De twee eerdere herstelling van een putdeksel in de Hogestraat in Ruddervoorde ter hoogte van de Papenhoekstraat werden slecht uitgevoerd en moeten worden overgedaan. De werken starten op maandag 22 juni en zullen waarschijnlijk twee dagen in beslag nemen. Enige tijd geleden werd dit kruispunt naar aanleiding van de rioleringswerken reeds heraangelegd maar een scharnieren putdeksel veroorzaakt zeer veel lawaai als er wagens overrijden.

“Het gaat inderdaad over de aanpassing van het putdeksel net voor de Papenhoek dat werd geplaatst in het project Molenhoek door de firma Penninck. Dit deksel maakt nu zeer veel lawaai en we hebben er als bestuur op aangedrongen om dit alsnog aan te passen. We zijn dan ook blij dat dit nu uitgevoerd wordt”, wist Delphine Roels, schepen van openbare werken aan onze krant in mei te vertellen, een probleem dat duidelijk toen niet of onvoldoende werd opgelost.

Om de aanpassingen toen in mei te kunnen uitvoeren diende eerst de toplaag asfalt af gefreesd te worden waarna het putdeksel aangepast zal worden waarna er een nieuwe toplaag kan aangebracht worden. En namen de werken een kleine week in beslag.

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien via de Torhoutsestraat, Ruddervoorde centrum, Sijslostraat en Bergenstraat. Meer info 050 819 880 of openbare werken@oostkamp.be

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier