Hogestraat in Ruddervoorde afgesloten van 18 tot 21 mei

Redactie KW

Voor de herstelling van een putdeksel wordt de Hogestraat in Ruddervoorde ter hoogte van de Papenhoekstraat afgesloten voor doorgaand verkeer met uitzondering van het fietsverkeer. De werken starten op maandag 18 mei en zullen waarschijnlijk op donderdag 21 mei voltooid zijn.

Enige tijd geleden werd dit kruispunt naar aanleiding van de rioleringswerken reeds heraangelegd maar een scharnieren putdeksel veroorzaakt zeer veel lawaai als er wagens overrijden. ” Het gaat inderdaad over de aanpassing van het putdeksel net voor de Papenhoek dat werd geplaatst in het project Molenhoek door de firma Penninck. Dit deksel maakt nu zeer veel lawaai en we hebben er als bestuur op aangedrongen om dit alsnog aan te passen. We zijn dan ook blij dat dit nu uitgevoerd wordt.” aldus Delphine Roels, schepen van openbare werken.

Om de aanpassingen te kunnen uitvoeren dient eerst de toplaag asfalt af gefreesd te worden waarna het putdeksel aangepast zal worden waarna er een nieuwe toplaag kan aangebracht worden. Tijdens de werken is er een omleiding voorzien via de Torhoutsestraat, Ruddervoorde centrum, Sijslostraat en Bergenstraat. Er is wel al enige ongerustheid gerezen bij bewoners van de Bergenstraat. Ze laten aan de burgemeester via sociale Media weten dat er nu al veel te snel wordt gereden in hun straat en nu er nog meer verkeer zal zijn vragen ze meer controle op snelheid in de Bergenstraat.

Het afgesloten deel van de Hogestraat samen met de Kwagatstraat is al langer een probleem omdat dit traject veel gebruikt wordt als sluipweg naar het op en afritten complex van de E403 in Ruddervoorde. Daarom stelt zich ook de vraag of de omleiding in de Bergenstraat wel effectief meer verkeer met zich zal meebrengen.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier