Hinder voor treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde in de weekends

Door de werken rijden er tijdens de weekends van 15-16 en 29-30 januari geen treinen tussen Kortrijk en Oudenaarde. © NICOLAS MAETERLINCK BELGAIMAGE
Redactie KW

Tijdens de weekends van 15 januari tot en met 6 februari werkt spoornetbeheerder Infrabel verder aan de spoorinfrastructuur tussen Kortrijk en Denderleeuw. Dat heeft ook een impact op het treinverkeer. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, heeft NMBS een alternatieve treindienst uitgewerkt en zet ze ook vervangbussen in.

De werken omvatten vooral onderhoudswerken aan verschillende wissels en delen van het spoor. Het gaat om noodzakelijke ingrepen om de veiligheid en de kwaliteit van de spoorinfrastructuur te kunnen blijven waarborgen.

Aangepaste treindienst

Door de werken rijden er tijdens de weekends van 15-16 en 29-30 januari geen treinen tussen Kortrijk en Oudenaarde. Tijdens het weekend van 22-23 januari is dat tussen Oudenaarde en Zottegem. Tijdens het weekend van 5-6 februari rijden er geen treinen tussen Zottegem en Denderleeuw. NMBS zet telkens vervangbussen in.

De IC-treinen tussen Oostende, Kortrijk en Brussels Airport-Zaventem worden omgeleid en zullen daardoor langer onderweg zijn dan normaal.

Plan je reis

Reizigers kunnen voor meer informatie terecht op de NMBS-website. Raadpleeg de online reisplanner van NMBS. Deze houdt rekening met de aangepaste treindienst en toont de vertrektijden van de vervangbussen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.