Hinder door werken in Ingelmunster

Er zijn grote werken bezig in o.a. de Jan Breydelstraat in Ingelmunster. Vanaf maandag wordt dit kruispunt met de Meulebekestraat tot eind augustus afgesloten. © foto FODI
Redactie KW

De werken op de voormalige site van de brouwerij Vanhonsebrouck in Ingelmunster zijn volop bezig. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de aannemer er op donderdag 14 of vrijdag 15 mei ‘s morgens vroeg beton storten.

Dit zou starten om 3 uur en duren tot ongeveer 9 uur. Omdat tijdens deze werken heel wat vrachtwagens zullen aan- en afrijden, is de Bollewerpstraat dan afgesloten voor het verkeer tussen huisnummers 7 en 35. Omrijden kan via de Bruggestraat, Meulebekestraat en Ring. Na het storten volgt het polieren van het beton. Deze werkzaamheden zullen waarschijnlijk tot 22 uur duren en kunnen lawaaihinder veroorzaken.

Aquafin voorziet een gescheiden rioleringsstelsel in de omgeving van de Acaciawijk in Ingelmunster. Zo komt het afvalwater dat nu nog ongezuiverd in de Meusbroekbeek belandt in de toekomst op het waterzuiveringsnetwerk terecht. Het gaat om grote werken die in fases gebeuren. De eerste fase op de parking van het sportcentrum is ondertussen achter de rug. Momenteel zijn de werken nog bezig in de Jan Breydelstraat, het Acaciaplein en het eerste deel van de Schoolstraat.

Kruispunt afgesloten

Vanaf maandag 18 mei starten de werkzaamheden in de Meulebekestraat, op het kruispunt met de Jan Breydelstraat en de Albrecht Rodenbachstraat. De aannemer start met het aanleggen van de nutsleidingen, nadien volgen de rioleringswerken. De werken zullen vermoedelijk duren tot eind augustus.

Tijdens deze werken is het kruispunt volledig afgesloten. In de rest van de Meulebekestraat en in de Schoolstraat zal op verschillende plaatsen aan de nutsleidingen gewerkt worden, vooral in de voetpaden. Om deze werken veilig te laten verlopen, geldt in de Meulebekestraat, tussen de Bruggestraat en de Schoolstraat, eenrichtingsverkeer richting Schoolstraat.

Ook de Schoolstraat blijft alleen toegankelijk voor eenrichtingsverkeer vanuit de Meulebekestraat richting centrum. Voor de bewoners van zowel de Rodenbachwijk als de Acaciawijk is een nieuwe ontsluiting voorzien. Basisschool het Wonderbos is tijdens de werken aan de nutsleidingen enkel bereikbaar via de Bollewerpstraat. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier