Dat de kluifrotonde zou verdwijnen, was al langer bekend. Donderdagochtend werd het drukke kruispunt volledig afgezet, enkel voetgangers en fietsers - met de fiets aan de hand - kunnen nog passeren. Voor auto's en ander gemotoriseerd verkeer zit er niets anders op dan omleidingen te volgen. Ook de Zandstraat is volledig afgesloten.

"Die omleidingen hebben vanochtend alleszins goed gewerkt", oppert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). "Al bij al was het een vrij normale ochtendspits. De grootste drukte situeerde zich ter hoogte van de Marksesteenweg, aan de rotonde Avicena. Dat was ook zo verwacht. Ik denk dat velen erger hadden gevreesd."

Op de plek waar nu de kluifrotonde ligt, komt een groen plein waar auto's niet langer kunnen passeren. Er komt wel een wegtunnel die ook onder spoorweg loopt en zo de verbinding maakt met de Minister Tacklaan.

De kluifrotonde is afgesloten voor het verkeer. © EDB
Dat de kluifrotonde zou verdwijnen, was al langer bekend. Donderdagochtend werd het drukke kruispunt volledig afgezet, enkel voetgangers en fietsers - met de fiets aan de hand - kunnen nog passeren. Voor auto's en ander gemotoriseerd verkeer zit er niets anders op dan omleidingen te volgen. Ook de Zandstraat is volledig afgesloten."Die omleidingen hebben vanochtend alleszins goed gewerkt", oppert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). "Al bij al was het een vrij normale ochtendspits. De grootste drukte situeerde zich ter hoogte van de Marksesteenweg, aan de rotonde Avicena. Dat was ook zo verwacht. Ik denk dat velen erger hadden gevreesd."Op de plek waar nu de kluifrotonde ligt, komt een groen plein waar auto's niet langer kunnen passeren. Er komt wel een wegtunnel die ook onder spoorweg loopt en zo de verbinding maakt met de Minister Tacklaan.