Het labelen van fietsen aan huis moet fietsdiefstallen in Kortrijk tegengaan

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts, preventieambtenaar en gemeenschapswachtcoördinator Koen Verhaege, Inge Robesyn, Dominique Callens, Milude Ouarrouch, Gardezi Devie, War Depauw, Ruth Pattyn, Guido Pattyn en burgemeester Vincent Van Quickenborne. © ICK
Redactie KW

Vrijdagnamiddag 5 februari labelde het stedelijk preventieteam van Kortrijk in de Vlaschaard in Heule gratis fietsen.

Met het labelen van fietsen aan huis wil het stedelijk preventieteam samen met de lokale politie PZ Vlas het aantal fietsdiefstallen tegengaan. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts : “Waar je vroeger met de fiets naar het label moest komen, komt het label naar de fiets. Dat is de bedoeling van het nieuwe systeem.”

Tijdens zo’n bezoek kunnen inwoners van een straat niet alleen hun fiets gratis laten labelen, maar geven de gemeenschapswachten ook info en tips over hoe inwoners hun fiets correct kunnen afsluiten. Op basis van de aanvragen plant de dienst preventie een straatbezoek in. Als de datum vastligt, zorgen de gemeenschapswachten ervoor dat er drie tot vier dagen op voorhand in de straat affiches verschijnen en op Facebook en Twitter de actie aangekondigd wordt. Iedereen kan een labelsessie aanvragen via 1777@kortrijk.be of bellen naar het gratis nummer 1777.

(ICK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.