Herstellingen in geteisterde Lampestraat worden nog deze week uitgevoerd

Redactie KW

Morgen, woensdag 27 november worden de kapotgereden uitwijkzones in de Lampestraat hersteld. Dat heeft schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) dinsdag bevestigd.

Een bezorgde ouder gaf maandag aan dat de uitwijkzones in de Lampestraat en in de Marksestraat bijna uitsluitend uit diepe putten bestaan. De passage van de rally ‘de 6 Uren van Kortrijk’ zou er niet veel goeds aan hebben gedaan. “Maar,” zo reageerde de organisatie van de rally, “de 140 auto’s kwamen pas vanuit de Wolverijdreef in de Lampestraat gereden. En na een kort stukje door de Lampestraat draaiden de Oude Bergstraat weer in.” Wel gaf men aan dat de schade die door de rally werd aangericht, zouden herstellen. Al benadrukken ze meteen dat de kapotte uitwijkstroken er vroeger al waren.

De straten waarvan sprake worden door veel leerlingen uit Aalbeke en Rollegem gebruikt. Directeur Tuur Ottevaere van het nabijgelegen Don Boscocollege weet dan ook als geen ander dat de geteisterde, smalle straatjes erg gevaarlijk zijn voor fietsers. “De leerlingen moeten uitwijken als er auto’s aankomen. Wij hopen alvast dat de uitwijkzones snel hersteld worden, zeker met de winterperiode die er zit aan te komen. Al zou een fietspad natuurlijk ideaal zijn”, klinkt het.

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) drong aan op herstellingswerken. Op woensdag 27 november start men met het herstellen van de Lampestraat vanaf de Smokkelpotstraat tot net voor de brug van de E403. “Een aannemer zal herstellingen uitvoeren in grasdallen”, aldus de schepen. “In deze zone is de rally niet verantwoordelijk, maar mocht blijken dat zij elders schade aanrichtten, wordt alles hersteld en gefactureerd aan de organisatie. Het stuk Marksestraat van de Lampestraat tot aan de Binnenstraat nemen in de paasvakantie van 2020 onder handen.” De enkele bewoners uit de buurt werden door de stadsdiensten op de hoogte gebracht. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.