De brug over het kanaal Bossuit-Kortrijk in de Otegemstraat in Zwevegem, ook wel de La Flandrebrug genoemd, raakte op woensdag 8 november 2017 zwaar beschadigd na een aanrijding door een vrachtwagen. Die vrachtwagen, met aanhangwagen met daarop een kraan, reed onder de brug door. De kraanarm was echter niet helemaal naar beneden en botste zo tegen de brug. Drie betonnen overwelvingen raakten zwaar beschadigd. Brugexperts van Waterwegen en Zeekanaal NV kwamen ter plaatse om de brug te inspecteren en stelden vast dat de draagstructuur van de brug ernstige schade opliep. Meteen werd een rijvak op de brug voor het verkeer afgesloten en kan er met behulp van verkeerslichten alternerend gereden worden.

Prijskaartje

Al gauw bleek vast te staan dat de hinder lange tijd zal duren. Alvorens de herstelling van de brug aan te vatten, werden door Waterwegen en Zeekanaal studies uitgevoerd van hoe de zaak diende aangepakt te worden. Verder moest ook het nodige budget vrijgemaakt worden.

Aanvankelijk werd gedacht dat tegen eind dit jaar de werken zouden afgerond zijn. Al die maanden werd de rijstrook afgesloten. Nu konden we vernemen dat de aanbesteding en vastlegging van de herstellingswerken nog voor dit jaar voorzien zijn. De werken zouden effectief starten in het voorjaar van 2019 en zouden zo'n 500.000 euro kosten. (Geert Vanhessche)

De brug over het kanaal Bossuit-Kortrijk in de Otegemstraat in Zwevegem, ook wel de La Flandrebrug genoemd, raakte op woensdag 8 november 2017 zwaar beschadigd na een aanrijding door een vrachtwagen. Die vrachtwagen, met aanhangwagen met daarop een kraan, reed onder de brug door. De kraanarm was echter niet helemaal naar beneden en botste zo tegen de brug. Drie betonnen overwelvingen raakten zwaar beschadigd. Brugexperts van Waterwegen en Zeekanaal NV kwamen ter plaatse om de brug te inspecteren en stelden vast dat de draagstructuur van de brug ernstige schade opliep. Meteen werd een rijvak op de brug voor het verkeer afgesloten en kan er met behulp van verkeerslichten alternerend gereden worden. Al gauw bleek vast te staan dat de hinder lange tijd zal duren. Alvorens de herstelling van de brug aan te vatten, werden door Waterwegen en Zeekanaal studies uitgevoerd van hoe de zaak diende aangepakt te worden. Verder moest ook het nodige budget vrijgemaakt worden.Aanvankelijk werd gedacht dat tegen eind dit jaar de werken zouden afgerond zijn. Al die maanden werd de rijstrook afgesloten. Nu konden we vernemen dat de aanbesteding en vastlegging van de herstellingswerken nog voor dit jaar voorzien zijn. De werken zouden effectief starten in het voorjaar van 2019 en zouden zo'n 500.000 euro kosten. (Geert Vanhessche)