Heropstart werken Beernemsteenweg Wingene

Redactie KW

Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus werd een stop ingelast bij de wegeniswerken langs de Beernemsteenweg. Op maandag 27 april worden de werken hervat.

Sinds half maart lagen de riolerings- en wegeniswerken stil langs de Beernemsteenweg. De aannemer nam deze beslissing. De gemeente deed een warme oproep om de werken terug op te starten zodra het veilig kon. Hun oproep kreeg gehoor en maandag gaan de werken terug van start. “Veiligheid blijft bij de heropstart uiteraard onze eerste prioriteit“, weet schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove. “De aannemer neemt de nodige maatregelen zodat zijn medewerkers in veilige omstandigheden aan de slag kunnen.”

Industriezone Wildenburg

In de periode vanaf maandag 27 april tot half mei wordt de rijweg ter hoogte van de industriezone in Wildenburg aangepakt. De lijnvormige elementen zoals goten en boordstenen worden gegoten en aansluitend wordt de weg verder afgewerkt met steenslagfundering en asfalt.

Volgens de planning worden deze werken half mei afgerond. Ook in de Verlorengoedstraat starten de werken op maandag. Tijdens de eerste fase wordt daar verder gewerkt aan de fundering. De asfalteringswerken volgen vanaf mei. De heropstart wordt, op vlak van veiligheid, grondig geëvalueerd.

Beernemsteenweg afgesloten

De komende weken volgt meer informatie over hoe er na half mei op een veilige manier verder gewerkt kan worden. De bewoners in deze zone krijgen van de aannemer een brief in hun bus over de toegankelijkheid tijdens deze fase van de werken.

De Beernemsteenweg wordt vanaf maandag onderbroken voor alle verkeer en dit ter hoogte van de industriezone in Wildenburg. Alle omleidingen voor de verschillende verkeersstromen zijn terug te vinden via www.wingene.be/beernemsteenweg.

(NS/foto Nele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.