Herinrichting N34 Kustweg in Middelkerke verloopt vlot

Door de werken is de N34 nog tot 23 april afgesloten voor het verkeer. (foto LC)
Redactie KW

Vorig jaar is in maart de aanleg van het nieuwe tramtraject

tussen Lombardsijde en Nieuwpoort van start gegaan. Als de werken vlot blijven lopen, schakelt de kusttram halverwege dit jaar nog over naar het nieuwe tracé.

De tram zal er de dorpskern van Lombardsijde verlaten en op het nieuwe traject zijn weg vervolgen op de middenberm van de N34 Kustweg. De kusttram zal het traject naar Lombardsijde dorp niet meer moeten volgen en zal aan de Zeelaan rechtdoor rijden tot aan het Koning Albet I-monument in Nieuwpoort. Hierdoor wordt de reistijd tussen Westende en Nieuwpoort korter. Het gaat over een traject van 300 meter dat wordt aangelegd. Er komen nieuwe haltes aan het kruispunt met de Zeelaan en ter hoogte van de Schoolstraat.

Niet enkel voor de tramreizigers staan er veranderingen op til, ook voor chauffeurs zal er best wat veranderen. Zo zal het aantal doorsteken over de trambedding flink verminderen, enkel de doorsteken aan de Zeelaan en aan het Albertmonument blijven behouden. Alle andere doorsteken worden volledig afgesloten voor het autoverkeer.

Nieuw fietspad

Voor de aanleg van het nieuwe traject is 12,9 miljoen euro voorzien. Tegelijk met de aanleg van de nieuwe tramsporen wordt ook een structureel onderhoud van de rijweg gerealiseerd en wordt een nieuw fietspad aangelegd. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 3,3 miljoen euro in het structureel onderhoud van de N34 langs het nieuwe tramtracé.

Door de werken is de N34 nog tot 23 april afgesloten voor het verkeer. Er zijn wel omleidingen voorzien via de Nieuwpoort- en de Henri Jasparlaan. Als alles vlot verloopt, en dat is nu het geval, zal de Kustweg eind april opnieuw worden opengesteld voor verkeer dat uit Westende komt en richting Nieuwpoort rijdt. Het verkeer dat uit Nieuwpoort komt en richting Middelkerke wil, zal worden omgeleid via de Nieuwpoortlaan tot het einde van de werken. In de beste omstandigheden maakt de kusttram halverwege dit jaar de omschakeling naar het nieuwe tracé. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier