https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Herinrichting Grotestraat kan eindelijk van start gaan

Burgemeester Wilfried Vandaele en schepen van openbare werken Marleen De Soete in de Grotestraat. (foto MV) © michel vanneuville
Redactie KW

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar het gemeentebestuur heeft de definitieve plannen voor de herinrichting van de Grotestraat, meer bepaald het gedeelte tussen de Stationsstraat en Warvinge, goedgekeurd.

Nadat de gemeenteraad in juni al principieel groen licht gaf voor de herinrichting van de Grotestraat, is nu ook het inrichtingsplan ervan goedgekeurd. Daardoor kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. “Het openbaar onderzoek leverde twaalf bezwaarschriften op, maar hier werd bij het opmaken van het aanvraagdossier rekening gehouden”, legt schepen van openbare werken Marleen De Soete (Samen Vooruit) uit.

“De herinrichting kreeg een nieuw profiel in het deel tussen de Stationsstraat en de Duinenweg, om daar meer parkeerplaatsen en een beter evenwicht tussen inwoners, voetgangers, voertuigen en fietsers te creëren. Het profiel van de rijweg, die 4,2 meter breed is, krijgt tussen de Stationsstraat en de Duinenweg voetpaden van anderhalve meter en verhoogde parkeervakken van twee meter breed, telkens aan beide zijden van de rijweg. Een proefproject heeft bovendien uitgewezen dat het eenrichtingsverkeer opnieuw gemengd verkeer mogelijk maakt, waarbij de fietser meerijdt op aangeduide fietssuggestiestroken. In de zone tussen de Duinenweg en het plein tegenover Boonenhove is gekozen voor eenzijdig parkeren aan de onpare, en een doorgetrokken fietspad aan de pare huisnummers. Tussen de Maeterlinckstraat en Warvinge is parkeren op de rijweg toegestaan en rijdt de fietser op een aanliggend verhoogd fietspad. Op het plein zelf, aan de Stijn Streuvelsstraat, wordt het parkeren maximaal in het groen geïntegreerd.” (DVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.