Herdersbrug in Dudzele vanaf 1 juni gedurende vier weken onderbroken

Redactie KW

Het wegdek en de onderbouw van een deel van de Dudzeelse Brug, in de volksmond Herdersbrug, moet dringende herstellingswerken ondergaan.

De werken moeten uit veiligheidsoverwegingen nog voor het bouwverlof worden uitgevoerd. De werken aan de brug zijn gepland vanaf 1 juni 2015 en zullen, in normale omstandigheden, maximaal 4 weken duren. In opdracht van MBZ zal hun aannemer voor het grootste deel van hun werken zowel overdag als ‘s nachts werken om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden.

In de omgeving van de Dudzeelse Brug moeten met het oog op de aanleg van de A11 ook nog enkele werken worden uitgevoerd, om nieuwe wegen te verbinden met de bestaande N348 Stationsweg en de N348 Havenrandweg-Zuid. Bovendien is het wegdek van de N348 Stationsweg vanaf de Dudzeelse Brug tot en met het kruispunt van de Ter Doeststraat in zeer slechte staat, en ook dringend aan herstel toe.

De stad Brugge heeft, in overleg met Agentschap Wegen en Verkeer, ervoor gekozen om alle werken te coördineren en gelijktijdig te laten uitvoeren. Zo blijft de termijn van de verkeershinder beperkt. Gelijktijdig zullen ook de brugpijlers van het viaduct van de A11 over het Boudewijnkanaal worden aangevat in de Ter Doeststraat.

Door de werken wordt al het doorgaand verkeer op de rijbaan onderbroken ter hoogte van alle werken op uitzondering van de brandweer, andere hulpdiensten , bewoners van de N348 Stationsweg, fietsers en voetgangers.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.