Heraanleg tweede deel Kennedylaan in Kortrijk start op 18 juni

Op woensdag 18 juni starten de voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van het tweede deel van de Kennedylaan in Kortrijk.

© Axel Vandenheede

Het tweede deel van deze Kennedylaan of N323b is het stuk tussen de Beneluxlaan en Munkendoornstraat. De voorbije jaren werd al een deel van deze laan heringericht, namelijk het deel tussen de Doorniksesteenweg (N50) en de rotonde aan de Beneluxlaan. Met de herinrichting willen AWV en stad Kortrijk de verkeersveiligheid verbeteren en een goede doorstroming garanderen voor gemotoriseerd verkeer, openbaar vervoer en hulpdiensten. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de zwakke weggebruiker.

Ziekenhuis blijft bereikbaar

De President Kennedylaan krijgt een heraanleg met 2 x 2 rijstroken, een middenberm en zijbermen met bomen en hagen. Voor een vlotter busverkeer komt een aparte busbaan van halte President Kennedypark naar de rotonde Beneluxlaan. Fietsers krijgen langs beide zijden van de President Kennedylaan vrijliggende paden. Tussen het President Kennedypark en de Beneluxlaan komt er een dubbelrichtingsfietspad langs de zuidkant van de President Kennedylaan.

Het kruispunt President Kennedylaan-Munkendoornstraat krijgt een rotonde met een dubbele toerit komende van de Beneluxlaan. Aan de rotonde komen vrijliggende fietspaden. De Munkendoornstraat krijgt een ontsluiting naar het President Kennedypark en behoudt 2 x 1 rijstrook. Tijdens de werken blijft AZ Groeninge, die verderop in de Kennedylaan is gesitueerd, bereikbaar.

Bijna anderhalf miljoen euro

De eigenlijke heraanleg start vermoedelijk in oktober en zal 100 werkdagen in beslag nemen. Om de hinder te beperken worden de werken in fasen uitgevoerd. Voor deze werken slaan het Agentschap Wegen en Verkeer en stad Kortrijk de handen in elkaar. Samen investeren zij 1.472.000 euro. Daarvan betaalt AWV 1.166.000 euro, de stad 306.000 euro. (AXV-GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.