Op het kruispunt in Spiere-Helkijn zouden veel automobilisten zich niet aan de opgelegde snelheidslimieten houden. Met de werken wil het AWV er de snelheid temperen en het veiliger maken voor voetgangers om de straat over te steken.

Ook de bushalte vlakbij het kruispunt wordt heraangelegd. Er komen uitstulpende haltes, zodat personen die uit een bus stappen makkelijker én veiliger kunnen oversteken. Verder wordt er ook in een extra middengeleider voorzien op de N353.

Zestig werkdagen

De werken zijn vandaag, maandag 10 augustus gestart en zullen 60 werkdagen in beslag nemen. Het einde van de werken is gepland tegen vrijdag 27 november, maar slechte weersomstandigheden of andere oorzaken kunnen die timing nog doen verschuiven. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk op de N353.

Doorgaand verkeer zal een plaatselijke moeten volgen via de N512, N511, E403, N391 en N353de, of de Stationsstraat, Vierabelen en Rokershoek. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de N8, E17 en de N50.

Op het kruispunt in Spiere-Helkijn zouden veel automobilisten zich niet aan de opgelegde snelheidslimieten houden. Met de werken wil het AWV er de snelheid temperen en het veiliger maken voor voetgangers om de straat over te steken. Ook de bushalte vlakbij het kruispunt wordt heraangelegd. Er komen uitstulpende haltes, zodat personen die uit een bus stappen makkelijker én veiliger kunnen oversteken. Verder wordt er ook in een extra middengeleider voorzien op de N353. De werken zijn vandaag, maandag 10 augustus gestart en zullen 60 werkdagen in beslag nemen. Het einde van de werken is gepland tegen vrijdag 27 november, maar slechte weersomstandigheden of andere oorzaken kunnen die timing nog doen verschuiven. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk op de N353. Doorgaand verkeer zal een plaatselijke moeten volgen via de N512, N511, E403, N391 en N353de, of de Stationsstraat, Vierabelen en Rokershoek. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de N8, E17 en de N50.