Hendrik Baelskaai op Oosteroever wordt deels blauwe zone

© JR
Redactie KW

Om het langdurig parkeren in de Hendrik Baelskaai tegen te gaan, werd beslist om ook daar een blauwe zone in te voeren vanaf 1 september.

De Oosteroever krijgt vorm. Heel wat bewoners betrokken ondertussen hun nieuwe appartement op de Oosteroever. Maar lang niet iedereen die zijn of haar wagen parkeert in de Hendrik Baelskaai blijkt daar ook te wonen.

“We hebben vastgesteld dat er vaak langdurig wordt geparkeerd in de Hendrik Baelskaai. Dat kan niet de bedoeling zijn”, stelt schepen van Mobiliteit, Björn Anseeuw (N-VA). “Na een uitgebreid parkeeronderzoek werd beslist om vanaf 1 september een blauwe zone in de voeren vanaf het huisnummer 30 tot aan het Vuurtorendok-Zuid. Op die manier willen we tot meer parkeerrotatie komen en dat kan de verschillende handels- en horecazaken alleen maar ten goede komen. Iets wat ontzettend belangrijk is voor dit nieuwe stadsdeel.”

In de blauwe zone wordt de parkeerduur beperkt tot maximum drie uur. De beperking geldt elke dag van 9 uur tot 24 uur. Mensen die er willen parkeren dienen hun blauwe schijf te leggen. Er zal signalisatie aangebracht worden war de blauwe zone van toepassing is.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.