Heel wat werkzaamheden op komst in Nieuwpoort

Op de foto herken je de Albert I-laan en de Victorlaan. © IV
Paul Bruneel

Deze maand starten heel wat wegwerkzaamheden en verfraaiingswerken in zowel Nieuwpoort-stad als Nieuwpoort-bad.

“Er wordt werk gemaakt van de verdere vernieuwing van de Albert I-laan en de Franslaan en ook de eerste fase van de heraanleg van de Pieter Deswartelaan wordt aangevat. Er wordt ook een fietspad aangelegd tussen het sluizencomplex en de Langestraat en nog deze maand vinden er nutswerken plaats in de Henri Crombezlaan. Dit zijn allemaal werken die mee moeten zorgen voor een mooiere uitstraling en een veiliger Nieuwpoort”, klinkt het bij burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

Derde fase

Wat de werken aan de Albert I-laan betreft, wordt van start gegaan met de derde fase. Hierdoor zal het kruispunt van de Victorlaan en een deel van de rijweg aan de kant van de Victorlaan worden afgesloten. Het verkeer dat komt uit de richting van Nieuwpoort-bad zal omgeleid worden via de Kinderlaan, het verkeer komende uit de richting van Nieuwpoort-stad kan de Albert I-laan verder gebruiken. Bewoners en handelaars zullen in deze fase hun huizen en zaak kunnen bereiken. Het einde van de werken is voorzien tegen de kerstvakantie.

De werken moeten voor een mooier en veiliger Nieuwpoort zorgen

Ook de werken voor de heraanleg van de Franslaan worden opnieuw opgestart. In de fase die nu van start gaat wordt gewerkt in het gedeelte tussen de Vlaanderenstraat en het Sint-Bernardusplein. Nog in Nieuwpoort-bad zal medio september een deel van de Henri Crombezlaan en de Louisweg worden afgesloten voor werken aan de nutsleidingen ter hoogte van de Albert I-laan. De werken zullen blijven duren tot december van dit jaar.

Ook in Nieuwpoort-stad staat een en ander te gebeuren. Samen met waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg staat de stad in voor het vernieuwen van de Pieter Deswartelaan en de aanleg van een fietspad naast het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. De werken zullen in verschillende fases worden uitgevoerd en in een eerste fase wordt gestart met het gedeelte tussen de sluizen en de Langestraat.

Uitstroomconstructie

Nieuw is dat op het kruispunt van de Pieter Deswartelaan en de Langestraat een uitstroomconstructie wordt gebouwd. Deze constructie zal er voor zorgen dat een deel van het hemelwaterstelsel van de Nieuwpoortse binnenstad zal worden geloosd in het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. Goed nieuws ook voor de fietsers want tussen de Oude Veurnevaart en de sluizen wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Dit fietspad zal door hoogstammige bomen worden gescheiden van de rijweg. De uitvoeringstermijn van de eerste fase is vastgesteld op 80 werkdagen en indien alles vlotjes verloopt en de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien zullen de werken voltooid zijn tegen april van volgend jaar. De kostprijs van de werken bedraagt 848.507,50 euro.

Het gedeelte dat door de stad Nieuwpoort dient te worden opgehoest is 27.611,43 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.