Heel wat te doen op de autoluwe zondag in Westrozebeke

Burgemeester Francesco Vanderjeugd en de schepenen Marc Bogaert, Nikolaas Bourgeois en Marie-Paule Vancoppenolle op het De Windeplein, locatie van de Autoluwe zondag. © Joke Couvreur
Redactie KW

Het Stadense gemeentebestuur organiseert op zondag 20 september in het kader van de Week van de Mobiliteit een autoluwe zondag in de deelgemeente Westrozebeke.

“Die dag krijgen bewoners en bezoekers vanaf 13.30 uur op het Juul De Windeplein alle ruimte om er te fietsen, skaten of gewoon stilletjes te genieten.”, vertelt schepen van mobiliteit Nikolaas Bourgeois (N-VA), “Met de Autoluwe zondag willen we onze inwoners sensibiliseren omtrent mobiliteit en duurzame verplaatsingen.”.

Ter gelegenheid van Autoluwe zondag wordt op het plein ook een duurzame boerenmarkt gehouden en is er een verkeersparcours met gekke fietsen. Daarnaast is er animatie met o.a. een circusschool, volksspelen, een ballonkunstenaar en grime. De plaatselijke Chiro verzorgt er ook een ‘Chirocafé’. (BCH)

Burgemeester Francesco Vanderjeugd en de schepenen Marc Bogaert, Nikolaas Bourgeois en Marie-Paule Vancoppenolle op het De Windeplein, locatie van de Autoluwe zondag (foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier